april 5, 2023

0 comments

Soms kan het gemakkelijk zijn om het e-mailverkeer via Gmail te laten lopen. Gmail heeft de functionaliteit om een bestaand e-mailaccount toe te voegen aan je account binnen Gmail. Hoe je dit doet leggen we je in deze handleiding uit.

Ga om te beginnen naar https://gmail.com/, log hier in met een bestaand Google account.

Stap 1

Zodra je ingelogd bent ga je naar het tandwiel icoontje rechts bovenaan op de pagina. Er klapt zich in dit geval een menu / dropdown uit welke eruit ziet als in het plaatje hieronder.
Hier klik je op ‘Alle instellingen bekijken‘.

alle instellingen bekijken

Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer boven in het menu “Accounts en import“. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een eigen e-mail account toe te voegen. Hier klik je op : “Een e-mailaccount toevoegen“.
 

Gmail

Stap 3

Er opent nu een nieuw venster, in dit venster geef je je e-mailadres op zoals in de e-mail die je van ons hebt ontvangen.

Daarna krijg je de mogelijkheid om de e-mailgegevens in te geven. Let op dat je dit zorgvuldig doet, anders zal de e-mail niet goed opgehaald kunnen worden. Hieronder een opsomming van hetgeen je moet invoeren:

  • Gebruikersnaam mag je jouw eigen e-mailadres invoeren, inclusief het domeinnaam, bijvoorbeeld pieter@mantix.nl.
  • Wachtwoord voer je het wachtwoord in dat wij je hebben gestuurd.
  • Bij POP-server voer je in: mail.zxcs.nl
  • Bij de poort, kies je de poort : 995
  • Een kopie van opgehaalde berichten achterlaten is optioneel. Wij adviseren om dit uit te laten staan, omdat Gmail ze ook zal bewaren.
  • Altijd een beveiligde SSL verbinding gebruiken moet aan, zodat jouw e-mail verkeer volledig geëncrypt is en niet te onderscheppen valt.
  • Binnenkomende berichten labelen is optioneel. Wij adviseren om dit aan te vinken en in de selectiebox te kiezen voor “Nieuw label…”. E-mails krijgen automatisch een label, waardoor je ze makkelijker herkent en terug kan zoeken.
  • Binnenkomende berichten archiveren is ook een keuze en optioneel. Wij adviseren om dit uit te laten staan.

Stap 4

Eenmaal alles nagelopen en ingevoerd, klik je op de knop: “Account toevoegen“.

Gmail

Let op! Gmail werkt met een POP3 verbinding. Als je wilt dat de e-mail ook bij ons op de mailserver blijft staan, dien je een kopie op de server achter te laten.

Stap 5

Je krijgt nu de melding te zien dat het toevoegen geslaagd is. Krijg je een andere melding te zien dan zijn mogelijk de ingevoerde gegevens onjuist of de betreffende domeinnaam nog niet zo lang geleden gekoppeld aan je webhosting pakket. Wanneer je ook e-mails wil versturen via Gmail volg je de volgende stappen.

Gmail

Stap 6

Je voert je naam in waarmee de e-mails verstuurd dienen te worden en klikt op “Volgende stap“.

Gmail

Stap 7

Geef bij “SMTP-server” de gegevens in zoals weergegeven staan in de afbeelding hieronder. Selecteer poort 465 en geef weer de inloggegevens van je e-mailaccount in. Daarnaast selecteer je “Beveiligde verbinding via SSL“.
 

Gmail


Je krijgt een bevestiging te zien met de vraag een controlegetal in te vullen. Dit scherm kan je sluiten. Binnen een uur krijg je een e-mail van Gmail met een bevestigingslink om je account definitief te koppelen.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je e-mailaccount toegevoegd aan Gmail. Mocht je tegen problemen aan lopen dan helpen we je graag verder!

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}